Prste da poližeš

Sladoled kao u poslastičarnicama

Recept dana
> 23:24h

Sastojci: ♦ 2 l mleka ♦ 600-700 g šećera ♦ 1 limuntus ♦ 500 g šlag pene ♦ 1/2 l vode Priprema: Skuvati mleko sa šećerom, ostaviti da se ohladi, pa dodati limuntus i dobro promešati. Staviti u zamrzivač da se zaledi 24 h. U veliku posudu za mućenje mikserom umutiti šlag penu sa vodom. Izvaditi zamrzlo mleko iz zamrzivača i postepeno, uz stalno mućenje, dodavati po jednu kašiku u umućen šlag. Mutiti sve dok se sve grudvice ne razbiju, da smesa bude glatka. U nju po želji možete dodati neko voće, maline, višnje, mleveni keks ili rendanu čokoladu. Smesu podeliti u odgovarajuće činije i ostaviti u zamrzivač da se zaledi.