Foto: Savez za sport i rekreaciju

SJAJNA MANIFESTACIJA

TRKA IZAZOVA NA ZLATIBORU: Rekreativci se nadmeću na stazama srpske planinske lepotice!

Zlatibor će tokom vikenda biti domaćin veoma interesantne trkačke manifestacije koja nosi naziv "Avantura challenge race".

Ostali sportovi

Ova trka je, pre svega, namenjena rekreativcima, u pitanju je trka po planinskim stazama, sa prirodnim preprekama u dužini od 6 i 12km.

To je treća ovogodišnja trka u organizaciji Saveza sa rekreaciju i fitnes Srbije koja se održava uz saradnju sa lokalnim organizatorom Avantura parkom sa Zlatibora.

FOTO: Savez za sport i rekreaciju
FOTO: Savez za sport i rekreaciju
FOTO: Savez za sport i rekreaciju
FOTO: Savez za sport i rekreaciju
FOTO: Savez za sport i rekreaciju

Ove godine, uprkos problemima sa terminima, zbog pandemije korona virusa održane su čelendž trke u Košutnjaku i Katićima.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i katedra za rekreaciju, sastavni su deo čitavog projekta koji uključuje rekreativce iz Srbije ali i iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Za najbolje u obe konkurencije organizator obezbedio vredne nagrade a u program je uvrštena i trka za decu dužine 400m u dve starosne kategorije.

Trkom na Zlatiboru biće završen ovogodišnji ciklus. Sledeće godine već su u kalendaru trke na Košutnjaku u maju, u Katićima u julu i na Zlatiboru u oktobru ili novembru.

Kurir sport