Foto: Beoinfo

Polaganjem venaca na Spomen kosturnicu palim borcima

OBELEŽEN PRAZNIK OPŠTINE ZEMUN: Uručene povelje medicinskim radnicima

Beograd

BEOGRAD - Polaganjem venaca na Spomen kosturnicu palim borcima u oslobodilačkim ratovima 1914 - 1918. godine kod Hariševe kapele na groblju u Zemunu obeležen je praznik te gradske opštine, 5. novembra.

Vence su obeležili, kako je saopšteno iz opštine Zemun, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić i pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Milan Milisavljević.

Povodom praznika, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević uručio je Povelje o javnom priznanju zaposlenima u zdravstvenim ustanovama Zemuna za unapređenje i doprinos u očuvanju narodnog zdravlja u vreme pandemije virusa korona.

U ime KBC Zemun Povelja je uručena prim. dr sc dr Vesni Libek, pomoćnici direktora, a za zaposlene u KBC Bežanijska kosa Povelja je uručena doc. dr Mariji Zdravković, direktorki, dok je u ime zaposlenih u Domu zdravlja Zemun Povelju primio dr Radenko Mitrović, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika.

Gajić je naveo da je ppština Zemun jedina lokalna samouprava na teritoriji Srbije čije je celokupno zdravstvo bilo i još je delimično u okviru kovid sistema.

Prema njegovim rečima, tokom trajanja pandemije izazvane virusom korona, zaposleni u zemunskim zdravstvenim ustanovama zbrinuli su na hiljade pacijenata, danonoćno radili, stavljajući na prvo mesto dobrobit pacijenata.

"Važno je istaći i da su i oni pacijenti koji nisu oboleli od virusa korona, zbrinuti i da su svi dobili adekvatno lečenje i uslugu primarne zdravstvene zaštite", istakao je Gajić.

U funkcionisanju zdravstvenih institucija svako od zaposlenih ima svoju ulogu, bio to lekar, sestra, tehničar, spremačica, servirka, vozač, radnik obezbeđenja, zaposleni u administraciji i logistici, kazao je Gajić i dodao da je svaki zaposleni pođednako važan i da su svi zajedno pokazali maksimalnu odgovornost.

Iz tog razloga, kako je naveo predsednik Skupštine opštine Zemun, svi oni zaslužuju to opštinsko priznanje.

Praznik opštine Zemun obeleževa se 5. novembra kada je konačno i oslobođen Zemun 1918. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)