Foto: Youtube/screenshot

NEVEROVATNO

ŠAMPION U SURFINGU NA UDARU BELE AJKULE: Ovaj dan slaviće kao drugi rođendan! (VIDEO)

Profesionalni surfer iz Australije Met Vilkinson imao je neviđenu sreću kada je surfujući bio na meti velike bele ajkule!

Ostali sportovi

Najopasniji morski predator, poznat po napadu na ljude, odjednom se svorio u blizini Vilkinsona, koji je bio na dasci u vodama plaže Šarpes blizu grada Belina. Ajkula je u jednom trenutku krenula prema njemu, ali je u poslednjem trenutku promenila pravac.

Ovaj šampion u surfingu nije ni bio svestan u kakvoj opasnosti se nalazio, a ceo događaj snimljen je kamerom sa drona spasilaca na plaži.

Dok je ležao na dasci dron-operator je spustio letilicu nisko i poručio mu da je opasna ajkula u blizini da se vrati na obalu. Met je bio šokiran kada su mu pokazali snimak, nije mogao ni da pretpostavi da ga je ajkula umalo dotakla.

- Čuo sam kao da je voda čudno pljusnula, ali kad sam se okrenuo, nisam video ništa. Dron se spustio, čuo sam poruku i odmah sam zaplivao ka obali. Spasilac mi je pokazao snimak, nisam mogao da verujem da je bila tako blizu - rekao je surfer za Bos haunting.

Bou Monks, jedan od spasilaca sa dotične plaže, kaže da se ajkula pojavila iznenada:

- Samo je krenula ka Metu, a nisam siguran zašto je odustala od napada u poslednjem trenutku. Moguće je da je zbog drona, viđao sam ranije da beže od tog zvuka.

Surfer dodaje da je odmah pozvao suprugu:

- Želeo sam da joj kažem za to pre nego što se snimci pojave u javnosti. Samo znam da ne želi da neko vreme ulazim u vodu.

P. G.