Foto: Printscreen Youtube

Predsednički izbori u sad

TRAMP SE OBRATIO IZ BELE KUĆE: Prevaren sam, ovo su lažni izbori

Planeta

VAŠINGTON - Predsednik SAD i predsednički kandidat Donald Tramp obratio se večeras javnosti iz Bele kuće i rekao da je pokraden i da su ovo bili lažni izbori.

"Ako prebrojite legalne glasove, lagano pobeđujem. Ako prebrojite ilegalne glasove, gubim. Mnogo listića je stiglo po zatvaranju biračkih mesta, sa zakašnjenjem. Prevaren sam", poručio je Tramp u obraćanju koje je počelo nešto pre 19.00 sati po lokalnom vremenu.

On je rekao da su predviđali Bajdenovu pobedu u mnogim državama, ali bilo je obrnuto.

"Zadržali smo Senat. Osvojio sam veliki, najveći broj glasova u istoriji, Hispanoamerikanaca, Afroamerikanaca i američkih starosedelaca. Ovo su lažni izbori, moram tako da kažem. Dobijali smo u mnogim zemljama, a onda, nekim čudom, stvari su počele da se okreću u Bajdenovu korist. Ali, predvideo sam da će glasanje poštom biti prevara", rekao je Tramp.

On je rekao da su izračunali tačno koliko im glasova treba i onda su poslali poštom.

"Neverovatno je kako su svi listići koji su poslati poštom doprineli samo jednoj strani. Da ne pričam o prekidu brojanja glasova. Ljudi su mi slali poruke, nikada nisam video takvu ljubav, takvu podršku od građana, ali protivnici hoće da ukradu izbore, a mi ne smemo da im dozvolimo", rekao je Tramp.

Prethodno je Džo Bajden na Tviteru napisao da "narod neće biti ućutkan, maltretiran i neće se predati, svaki glas će biti izbrojan".