Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

GLUMAC PREMINUO OD POSLEDICA KORONAVIRUSA: Dragan Jovičić umro u 67. godini, po ovim ulogama ćete ga PAMTITI

Pop kultura
> 12:10h

Poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Jovičić umro je u bolnici u Sarajevu gde se lečio od zdravstvenih komplikacija prouzrokovanih korona virusom, potvrdili su predstavnici uprave Kamernog teatra 55, čiji je on bio dugogodišnji član i prvak drame, prenosi Hina.

Dragan Jovičić rođen je u Rogatici 22. novembra 1953. godine, bio je bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac.

U bogatoj karijeri Jovičić je bio direktor sarajevskog Kamernog teatra 55 od 2011. do 2015. godine. Studije glume završio je 1976. na Odsjeku za scenske umetnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Osim u pozorišnim predstavama, Jovičić će ostati upamćen po brojnim ulogama u domaćim serijama i filmovima.

foto: Printscreen/Youtube

Neke od uloga koje su obeležile Jovičićevu karijeru su one u "Kožama", jednog od projekata s početka osamdesetih koji je ostavio izuzetan trag u TV produkciji, a u kojem je Jovičić kao Adem igrao s Rejhanom Demirdžićem. Publika će se Jovičića pamtiti i po ulozi Stojana u "Porobdžijama". Jovičić je ostavio dubok trag i u Narodnom pozorištu Bosanske krajine u Banjoj Luci.

U Kamerni teatar 55 Jovičić se vraća 1987. godine i tu ostvaruje brojne zapažene uloge. Dobitnik je brojnih glumačkih priznanja i nagrada, a između ostalih i "Šestoaprilske nagrade" grada Sarajeva za doprinos umjetnosti teatra. Dobitnik je i Zlatnog lovorovog venca za najboljeg glumca na 35. MESS.

Kurir.rs/Tanjug