Foto: @starsport

PROMENA NA KLUPI

SAŠO FILIPOVSKI PREUZEO PARTIZAN! DEBI VEĆ SUTRA PROTIV ZADRA: Nisam se čuo sa Vujoševićem! Idemo korak po korak (FOTO)

Sašo Filipovski, iskusni slovenački stručnjak, predstavljen je kao trener Partizana na zvaničnoj konferenciji za medije.

Košarka
> 14:27h

Filipovski će na klupi Partizana zameniti Vlada Šćepanovića sa kojim je, posle serije loših rezultata, sporazumno raskinut ugovor.

Filipovski će već u subotu predvoditi crno-bele na utakmici protiv Zadra u ABA ligi.

foto: Pritnscreen

"Verujem u filosofiju – korak po korak. Očekujem da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Ako si pripremljen i daš sve od sebe, onda ne treba da se plašiš budućnosti. Neću ništa da obećavam, tako da me više interesuje kako ćemo raditi i dizati timske i individualne kvalitete", rekao je Filipovski na konferenciji za medije.

Ranije je sarađivao sa legendarnim Duškom Vujoševićem, kome je bio asistent u CSKA Moskvi. Ipak, Filipovski se nije konsultovao sa Vujoševićem prilikom dolaska u Partizan.

"Sa Duškom se nisam čuo. Imamo dobre odnose, ali hteo sam da sam donesem odluku. Nisam mnogo razmišljao. Znam da je Partizan veliki klub, a Srbija zemlja košarke, tako da se osećam odlično. Velika mi je čast i obaveza da dajem svoj maksimum na svakom treningu", rekao je Filipovski, a sve navijače je najviše zanimalo da li će Partizan dovoditi neka pojačanja. Filipovski je oktrio da neće dovoditi nikoga.

"Za sada igrači daju svoj maksimum i to što imamo pokušavamo da izvučemo najbolje. Za sada nema nikakve promene", rekao je Filipovski.

foto: @starsport

U dosadašnjoj karijeri, iskusni slovenački trener je predvodio timove Monaka, Banvita, Olimpije, Zjelone Gore, Lotomatike, Lokomotive Rostov i Turova, a bio je i asistent Duška Vujoševića u ekipi moskovskog CSKA.

Uz Saša Filipovskog, nova lica u stručnom štabu će biti asistent Boban Mitev i kondicioni trener Vladan Radonjić, dok će trener Dejan Mijatović kao koordinator baviti mlađim selekcijama kluba.

(Kurir sport)