Foto: Printscreen

iskontrolisali epidemiju

ZORAN TOŠIĆ OTKRIVA: Korona se u Kini više i ne pominje!

Fudbal

Fudbaler kineskog drugoligaša Taidžu Juande, Zoran Tošić, govorio je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Kini.

Bivši as Partizana ističe da su Kinezi iskontrolisali virus i da prilično mirno i staloženo posmatraju haos koji je virus pravi u čitavom svetu.

"Kinezi su iskontrolisali virus, praktično, još u martu kada sam došao ovde. Danas maltene sve funkcioniše normalno, ljudi su maksimalno disciplinovani, svi nose maske, čak i na otvorenom, ali se o virusu gotovo više uopšte i ne govori. I ono malo slučajeva što se povremeno zabeleži uglavnom predstavljaju "uvoz" iz inostranstva", rekao je za "Novosti" Tošić.

Popularni Bambi otkria da se korona u Kini gotovo i ne pominje.

"Mi u klubu između sebe ne pričamo na tu temu, samo nas testiranja ponedeljkom podsete. Tada se susrećemo sa ljudima koji izgledaju kao kosmonauti, potpuno su zamaskirani. Pridržavamo se svih strogih mera, ne izlazimo iz hotela sve se svodi samo na odlazak na treninge i na utakmice. Dobili smo jednom prilikom pet-šest dana slobodno, ali s obzirom na to na sve rigorozne mere odlučio sam se da ni tada ne napuštam hotel", kaže Tošić i dodaje:

"Odigrali smo deset utakmica za 35 dana. U poslednje vreme nije bilo slučajeva pozitivnih igrača, što naravno ne utiče na predviđenu proceduru. I dalje se na utakmice ide sa maskom. Oba tima kreću u isto vreme autobusima iz hotela, a na teren se izlaze odvojeno i nema pozdrava među igračima dva tima".

Kurir sport/Novosti