Foto: EPA/FREDRIK VARFJELL

kakve reči

LEGENDA JUVENTUSA UTERALA ŠKOTIMA STRAH U KOSTI: On je veliki fudbaler, jedan od najboljih koje je Srbija ikada imala!

Fudbal

Proslavljeni italijanski fudbaler Marko Tardeli analizirao je za škotske medije reprezentaciju Srbije pred finalni meč baraža za Evropsko prvenstvo.

Bivši as Juventusa i osvajač Svetskog prvenstva 1982. godine smatra da je Sergej Milinković-Savić najjača karika tima selektora Ljubiše Tumbakovića.

Italijan je za škotski "Sandej post" hvalio srpskog reprezentativca.

"Savić je veliki fudbaler, za mene jedan od najboljih koje je Srbija ikada imala! Istog momenta kada je došao u Italiju adaptirao se na naše prvenstvo, njegovi tehnički i fizički kvaliteti svima odmah zapadaju za oko. U prvih godinu i po dana je radio veliki posao za Lacio, nakon toga je šest meseci malo pao, ali je i tada bio opasnost po svakog protivnika", kaže Tardeli.

Italijan je prokomentarisao i igre Aleksandra Kolarova u Interu.

"Njegov problem je što ga Konte gura da igra u sredini odbrambene linije, a po meni to može da igra samo klasičan štoper, što nije osobina Kolarova. Njemu je i dalje ofanziva jača strana od defanzive, a nije brz kao nekad. Ipak, on je neverovatan profesionalac, pravi uzor za sve. Nemoguće je da igraš za toliko vrhunskih klubova u tako dugom periodu osim ako ne treniraš naporno svakog dana", ističe Tardeli.

Finalni meč baraža za plasman na EP između Srbije i Škotske na programu je u četvrtak 12. novembra.

Kurir sport