Foto: AP/Scott Heppell

oprezan

ŠKOTSKI SELEKTOR PRED DOLAZAK U BEOGRAD: Spremamo se za najboljih 11 koje Srbija ima

Škotski selektor Stiv Klark je razočaran što neće moći da računa na Rajana Frejzera (Njukasl) koji je zbog povrede.u poslednjem trenutku otpao sa spiska fudbalera pred gostovanje Srbiji u Beogradu u okviru baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Fudbal

- Svaka utakmica je drugačija, a ova sa Srbijom je definitivno drugačija - zbog načina na koji oni igraju i problema koje mogu da stvore kada imaju loptu. Nadam se da ćemo mi uspeti njima da stvorimo probleme s loptom i to mnogo bolje nego što smo činili rivalima u prethodne dve utakmice. Igrali smo dobru defanzivu, ali ćemo morati da budemo još bolji u tom segmentu da bismo se nosili sa kvalitetom srpskih igrača - istakao je Klark.

Selektora Škotske raduje forma igrača iz Premijer lige i Čempionšipa.

- Stjuart Armstrong je u top formi sa Sautemptonom. Volim Olija Mekburnija kao igrača i mislim da su on i Lajdon Dajks bili sjajni partneri u špicu protiv Izraela. Lejt Grifits, znamo koliko je kvalitetan i opasan oko šesnaesterca, ali nije puno bio starter za Seltik ove sezone i ne znam da li mogu da tražim od njega da iznese jačinu ove utakmice kao starter.

Škotskog trenera ne brine ni neizvesnost koja vlada oko učešća fudbalera iz Serije A u taboru "Orlova".

- Ta neizvesnost ne utiče na naše misli. Pripremićemo se za najjači srpski tim koji mogu da izvedu. Ako izgube jednog ili dva igrača i dalje su dobra selekecija. Spremićemo se za njihovih najboljih 11 - zaključio je Stiv Klark.

Kurir sport