Foto: Pink Printscreen

Gradonačelnik Novog Sada

VUČEVIĆ: Prvenstveno kao čoveka, duboko me uznemio uvredljiv grafit protiv jednog od heroja našeg vremena dr Kona

Srbija
> 11:45h

NOVI SAD - Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me uznemio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena dr Predraga Kona, i cele jevrejske zajednice.

- Siguran sam da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u našem Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota. Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam. Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo ni jedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma.

Na uglu Jovana Dučića i Bate Brkića (pored autobuske stanice, na fasadi stambene zgrade; na levoj strani ulice Jovana Dučića ako idete od crkve prema Veterniku) nalazi se antisemitski grafit. Na zgradi je naškrabana uvreda protiv dr Kona iz Kriznog štaba, sa precrtanom Davidovom zvezdom.