Foto: Kurir

SUTRA NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: Molitvenik Svetoj Petki sa zlatotiskom i dodatak TV Ekran

Društvo

Dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju jedinstvene molitvenike sa zlatotiskom.

Pored hramova Svete Petke često se nalaze izvori lekovite vode koju ljudi uzimaju verujući da će im zalečiti rane i zaštititi ih od bolesti. Sutra ćete uz dnevne novine Kurir dobiti molitvenik Svetoj Petki sa prvom i drugom molitvom, molitvama za bolesne i siromašne i dodatak TV Ekran.

Ova svetiteljka je veoma poštovana i ne samo kod Srba, već i kod drugih nehrišćanskih naroda na istoku. Veruje se da je pomagala bolesnima i siromašnima, pa joj se vernici obraćaju molitvom za spas od bolesti i drugih životnih nevolja.

Prema predanju, Sveta Petka je mnoge godine provela u pustinji, u postu i molitvi i usamljeničkom životu. Predanje dalje kaže da joj se u snu javio anđeo i uputio u otadžbinu da širi veru Hristovu. Zato se Sveta Petka na ikonama predstavlja u monaškoj odeći, sa krstom u ruci.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Milena Radulović: Sve svo je likove gradim iz duše. U vikendu pred nama očekuju se finalne epizode serije „Državni službenik“ Telekoma Srbija, a glumica koja je u njoj oživela ulogu Lidije na tajnom zadatku priča o tome kako je izgradila ulogu.

Jelena Pejović: Rad na „Crnoj hronici“ Kurir televizije mi je veliki izazov.

Vladimir Aleksić: Divimo se sportistima, a junaci 21. veka su naučnici.

Foto: Kurir