Foto: J.S.

Kvalitetnija medicinska usluga i bolji uslovi za rad

DR TERZIĆ, GRADONAČELNIK KRALJEVA: Završena rekonstrukcija dela Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Mataruškoj banji

Srbija
> 14:49h

Uspešnom saradnjom lokalne samouprave i Kancelarije za javna ulaganja završena je rekonstrukcija bazena sa mineralnom vodom i dela Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Mataruškoj banji kod Kraljeva.

- Izvedeni su radovi na krovnoj konstrukciji, zamenjeni su krovni pokrivač i oluci, izvršeno energetsko utopljavanje zgrade, zamenjena stolarija i bravarija, proširen je i rekonstruisan bazen, rekonstruisan terapijski blok. Vrednost svih radova je oko 25 miliona dinara, a grad je u razvoj ovog rehabilitacionog centra izdvojio 750.000 dinara, kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Napravljena je i rampa koja omogućava pacijentima koji u invalidskim kolicima dolaze na rehabilitaciju lakši pristup i bolje uslove za lečenje, a vrednost ovog projekta iznosi 570.000 dinara.

Specijalna bolnica u Mataruškoj banji kod Kraljeva je zdravstvena ustanova koja se bavi lečenjem i rehabilitacijom reumatskih bolesti, stanja nakon povreda, trauma i nakon oštećenja centralnog i perifernog nervnog sistema.

Kurir.rs/J.S.