Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

nikad više novozaraženih

KORONA BUKTI NA SVE STRANE: Beograd u paklu kovida, situacija u prestonici dramatična, virus obara CRNE REKORDE širom Srbije

Društvo

Još jedan težak dan za Srbiju s obzirom na to da je u prethodna 24 sata ponovo oboren crni korona rekord po broju novozaraženih!

Na korona virus testirano je 14.015 građana od kojih su 3.822 pozitivna. Preminulo je 17 obolelih dok se na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno nalaze 163 pacijenta.

Najviše novozaraženih je ponovo u Beogradu (1692) i to je čak 44 odsto od ukupnog broja kovid pozitivnih slučajeva. Slede Novi Sad (202), Kragujevac (145), Niš (130), Valjevo (107), Kraljevo (75), Šabac (61), Bor (57), Bačka Palanka (49), Loznica (42) i Vrbas (41).

Ostali gradovi i opštine imaju manje od 40 novozaraženih.

Novi Sad je zabeležio manji broj novozaraženih dok je veći broj građana pozitivnih na kovid osetan u Nišu i Kragujevcu. Valjevo je takođe prebacilo broj od 100 novozaraženih.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i porasta broja zaraženih virusom korona sve više gradova i opština u Srbiji proglašava vanrednu situaciju, a samo u jednom danu to je učinilo pet opština.

Vanredna situacija u petak je proglašena u Rumi, Irigu, Malom Zvorniku, Bogatiću i Paraćinu, a dan ranije u Ljuboviji i Krupnju.

U proteklih nekoliko nedelja ta mera je proglašena i u Negotinu, Sremskoj Mitrovici, Prokuplju, Boru, Kladovu...

(Kurir.rs)