Foto: Promo

VAŽNA VEST za sve fanove

LETU ŠTUKE SLAVE 15 GODINA POSTOJANJA I PONOVO IZDAJU PRVI ALBUM Dino Šaran: Naš prvenac stiže na vinilu i stilski je šarenolik!

Pop kultura

Sarajevska rok grupa Letu štuke proteklog vikenda proslavila je 15 godina od svog osnivanja.

Istovremeno, njihova izdavačka kuća "Menart" saopštila je da za 2021. godinu najavljuje reizdanje njihovog prvenca i to na dvostrukom vinilu.

- Prvi album je zapravo zbirka pesama koje sam napisao u razdoblju pre i nakon ratnih događanja na ovim prostorima. U najvećoj meri je oslonjen na tu atmosferu. Koncipiran je kao saundtrek tog vremena i stilski je šarolik. Ta šarolikost će postati konstanta u daljem stvaralaštvu benda. Mislim da smo Đani Pervan (aranžman, produkcija) i ja, uz pomoć brojnih gostiju, uspeli u nameri da se bend predstavi na najbolji mogući način - izjavio je tim povodom Dino Šaran.

foto: Promo

Album "Letu štuke" službeno je izašao sredinom decembra 2005. godine, a prvi radio-singl je bila pesma "Mjesto za dvoje". Po izlasku albuma, uz spomenuti singl, posebno se izdvajaju pesme: "Minimalizam", "Tepsija", "Signali", "Grad bez boje" i "Pero Papacoder", a publika je vrlo brzo ovo delo svrstala među vodeće alter-pop naslove u regionu.

Kurir, foto: Promo