Foto: Shutterstock

crna gora

NOVO SUĐENJE ZA POMORSKU NESREĆU U BUDVI: Maloletnom Beograđaninu se sudi za pogibiju devojke, evo kada će se opet naći pred sudom

Advokat Zdravko Begović potvrdio je da je novo suđenje maloletnom Beograđaninu M. S., za pomorsku nesreću u kojoj je poginula Maja Šljivančanin, 11. jula ove godine, zakazano za 23. novembra.

Crna Gora

Podgorička Pobjeda podseća da se dogodila u budvanskom akvatorijumu, kada je gliser, kojim je upravljao M.S. udario u barku u kojoj su bili Šljivančevićeva i njen verenik.

Veće Višeg suda u Podgorici je u oktobru uvažilo žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloljetni M. S. osuđen na pojačan nadzor organa starateljstva i na 120 sati društveno korisnog rada.

M. S. se tereti da je iz nehata izazvao pomorsku nesreću u kojoj je Šljivančanin stradala, dok je njen verenik Vladimir Stanišić povređen.

I jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz. M. S. je na suđenju kazao da nije video barku ispred sebe.

Viši sud naložio je da se u ponovnom postupku sprovede novo veštačenje pomorske nesreće u budvanskom akvatorijumu.

Prema prvom nalazu veštaka saobraćajno-pomorske struke, pomorskoj nesreći, pored sedamnaestogodišnjeg M. S doprinio je i Vladimir Stanišić, koji je upravljao barkom budvanskih tablica.

Kurir.rs/Tanjug