Foto: Filip Plavčić

TRKA

KURIR OTKRIVA Ovo su kandidati za NOVOG PREDSEDNIKA FSS! Kokeza direktor za izgradnju nacionalnog stadiona?

Spremaju se velike promene unutar srpskog fudbala, Kurir vam otkriva ko sve želi u fotelju prvog čoveka FSS

Fudbal
> 13:04h

Promene posle brukanja! Nema sumnje da će fijasko u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope izazvati radikalne mere na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije i da Slaviša Kokeza najverovatnije neće ostati predsednik. Sve glasnije su priče da će se preseliti na poziciju direktora za izgradnju nacionalnog stadiona.

Fudbalska prestrojavanja moraju brzo da se izvedu, jer već u martu Srbiju čeka start u kvalifikacijama za Mondijal u Kataru. Do tada će morati da se izabere novi selektor jer je Tumbaković pokazao da nema kapacitet za uspeh sa "orlovima", a prethodno je potrebno da se imenuje i vođa srpskog fudbala koji će imati ključnu reč u izboru selektora.

Neizvesno je ko će da sedne u fotelju na Terazijama, ali naziru se rešenja. Najveće šanse za predsednika FSS daju se privredniku Miliji Baboviću i legendi srpskog fudbala Draganu Stojkoviću Piksiju, ne bi trebalo isključiti ni kombinaciju sa selidbom Zvezdana Terzića s Marakane na Terazije, a sa juga dopire i glas da Ivica Tončev ne krije da želi na Kokezino mesto.

Piksi je i potencijalni selektor, jasno je da čuveni dribler može da bira šta želi da radi u FSS, ukoliko mu planovi budu vezani za povratak u Srbiju. A minimalne šanse ima Tomislav Karadžić, bivši prvi čovek srpskog fudbala.

Čeka se šesti kandidat

Dragan Stojković

pozicija: pod ugovorom sa Guangdžoum RF

šanse: 28%

Milija Babović

pozicija: suvlasnik Viktorija grupe

šanse: 22%

Ivica Tončev

pozicija: prvi čovek Radničkog iz Niša

šanse: 20%

Zvezdan Terzić

pozicija: generalni direktor Crvene zvezde

šanse: 13%

Tomislav Karadžić

pozicija: bivši predsednik FSS

šanse: 5%

Neko šesti

šanse: 12%

Kurir sport / Miloš Bjelinić