Foto: Zorana Jevtić

reč meteorologa

SNEG U SRBIJI ZA VIKEND! Prve pahulje u petak i subotu, A EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE!

Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ, rekao je da će snega biti već u petak na subotu, međutim, reč je o višim predelima naše zemlje.

Društvo
> 22:09h

- Od petka malo hladnije i novo naoblačenje. Između petka i subote bilo bi malo snega - kazao je Todorović.

Upitan kakav će biti decembar, Todorović je rekao da neće biti nekih bitnijih promena u odnosu na vreme kakvo je sada.

- Ovako kao i sada biće početkom decembra, maksimalne temperature bi bile od pet do 10 stepeni - rekao je Todorović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Zimsku službu "Beograd-puta" na Novom Beogradu i uverio se u njenu spremnost za najavljene padavine i niske temperature.

Vesić je najavio da se za predstojeći vikend očekuje temperatura ispod nule i prvi sneg u manjem obimu u rubnim delovima grada.

- Zimska služba spremno dočekuje prve padavine i niske temperature. Proteklih godina smo obnovili vozni park - kupljeno je 45 novih kamiona čime smo obezbedili da beogradske ulice budu bolje očišćene, a ujedno i bolje uslove za rad zaposlenih - rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je u punom kapacitetu na dnevnom nivou angažovano oko 600 radnika "Beograd-puta". Rukovodilac Zimske službe Željko Maravić ponovio je da se spremno dočekuju nastupajuće vremenske prilike.

- Svakodnevno se prati oficijalna vremenska prognoza Hidrometeorološkog zavoda. U skladu sa vremenskim prilikama delovaćemo u odgovarajućem stepenu iz 14 baza koje su ravnomerno raspoređene na gradskom i prigradskom području. Takođe, na svim bazama imamo dovoljno mehanizacije i materijala za posipanje ulica - naveo je Maravić.

Kurr.rs/TV Prva

Foto Zorana Jevtić