Foto: Pritnscreen

NBA

MOJ OTAC JE SA KOSOVA, IZ SRBIJE! Deni Avdija pričao Amerikancima o Zvezdi, Jugoslaviji, ocu Zuferu... (VIDEO)

Sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije i košarkaš Makabija iz Tel Aviva Deni Avdija izabran je kao deveti pik od strane Vašington Vizardsa.

Košarka
> 09:43h

Ali ono što je privuklo veću pažnju javnosti od samog drafta mladog igrača jeste njegova izjava.

Kada se predstavljao američkoj javnosti putem video snimka rekao je:

"Moj otac je Zufer Avdija. Rođen je na Kosovu, u Srbiji. Bio je košarkaš reprezentacije Jugoslavije i nekoliko timova u Izraelu", rekao je Deni, dok su u pozadini išle njegove fotografije u obeležjima Zvezde.

Nedugo zatim dao je i izjavu tokom programa uživo:

"Izrael nije davao mnogo igrača u NBA i velika je čast predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i želim da unapredim svoju igru", rekao je Avdija u obraćanju nakon drafta i poručio da će učiniti sve da ih učini ponosnima.

Avdija je košarkaš Makabja i već tri godine zaredom je prvak Izraela, dok je prošle sezone bio i MVP ligaškog dela. Sa U20 reprezentacijom Izraela je dvaput bio prvak.

Pao je Uniks, a ako Partizan večeras (20.30) savlada i Huventud u zaostalom meču biće nadomak obezbeđivanja plasmana u Top 16 Evrokupa. Kvota da će crno-beli slaviti protiv španske ekipe je 1,20, a da će pobediti s više od 9,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Huventud.

(Kurir sport)