Foto: GO Stari grad

INICIJATIVA

OVAKO SE BORI PROTIV KORONE! Opština Stari grad je upravo povukla PRAVI POTEZ

Beograd

Opština Stari grad je ustupila na korišćenje Domu zdravlja prostor nekadašnje mesne zajednice "Varoš kapija" , koji se nalazi u Ulici Maršala Birjuzova 58, u neposrednoj blizini Kovid ambulante na Topličinom vencu.

U ovom prostoru će se od ponededeljka, 23. novembra, u vremenu od 9 do 13, nakon lekarskog pregleda u ambulanti, vršiti uzrokovanje - uzimanje brisa za PCR i antigenski test.

foto: GO Stari grad

- Obratili smo se opštini za pomoć, jer je u ovom trenutku, na vrhuncu trećeg talasa epidemije, povećan pritisak za lekarske preglede. Šest ekipa naših lekara dnevno pregleda i do 80 sugrađana. Samo do 19. novembra urađeno je 2800 pregleda. Zato smo se obratili našoj opštini koja nam je odmah izašla u susret i ustupila prostor u kome ćemo raditi uzrokovanje i dijagnostiku - kaže direktorka DZ „Stari grad“ dr Vesna Janjušević, koja je sa predsednikom opštine Radoslavom Marjanovićem danas obišla nekadašnju mesnu zajednicu.

foto: GO Stari grad

- Briga o građanima je na prvom mestu i bilo je logično da odmah izađemo u susret zahtevu naših lekara. Kovid ambulanta se nalazi na desetak metara od prostorija, koje su funkcionalne i opremljenje. Takođe, u saradnji sa Gradom postavili smo i šator – čekaonicu, kako bi u ovim vremenskim uslovima sugrađani bili zaštićeniji dok čekaju na pregled. Opština je tu da pomogne kada je najpotrebnije, a sugrađane pozivam da se odgovorno ponašaju i primenjuju sve propisane epidemiološke mere - rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

foto: GO Stari grad

Proširirenje kapaciteta omogućiće od ponedeljka, 23. novembra, efikasniji rad lekarskog osoblja i pregled većeg broja pacijenata u starogradskoj Kovid ambulanti.

foto: GO Stari grad

Kovid ambulanta, Topličin venac 29 (od 7 do 22 sata)

Kontakt telefoni:

011 26-35-344, 011 32-88-659, 063 642-062, 063 642-625, 063 642-735, 011 26-35-344