Foto: kosarka24.rs

BRAVO!

KSS UPUTIO POMOĆ KOŠARKAŠICAMA IZ KOSOVSKE MITROVICE: ŽKK Trepča posle 10 godina obnovio rad

Košarka

Posle 10 godina ponovo je počeo sa radom Ženski košarkaški klub "Trepča" iz Kosovske Mitrovice.

Grad je napokon posle 20 godina dočekao novu sportsku halu i za samo godinu dana broj klubova se drastično povećao. Samim tim i ŽKK "Trepča" je oživeo i već vredno treniraju pod budnim okom trenera Saše Trpkovića i Lucije Stanišić.

foto: kosarka24.rs

Kako je obećano tako je i učinjeno, pošto je stigla pomoć iz Košarkaškog saveza Srbije. Iz "ŽKK Trepča" izražavaju žaljenje što je prvobitni dogovor da će grad i klub posetiti potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković i sa svojim saradnicima organizovati kontrolno-edukativni trenig za košarkašice sa prostora AP KiM nažalost je propao zbog kovid pandemije i odložen je za neke bolje dane.

foto: kosarka24.rs

Košarkašku opremu u vidu košarkaških lopti, dresova i šorceva i majica klubu je uručio ispred KSS-a generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić.

foto: kosarka24.rs

-Zahvalio bih se Ani Joković na održanoj reči jer je upravo ona bila inicijator da se ŽKK "Trepča" ponovo vrati meću žive. ŽKK "Trepča" je klub koji ima tradiciju i siguran sam da će uspesi kluba brzo doći. Na treninzima je sve veći broj devojčica koje žele da se bave košarkom jer je Srbija zemlja košarke a Kosovo je srce Srbije. Zato će i dresovi sa nazivom SRBIJA koje će od sledeće godine ponosno nositi ove košarkašice biti veliki motiv za njih a i za sve nas koji smo uz njih.

foto: kosarka24.rs

Kurir sport