Foto: Vladimir Šporčić

jasan

ADVOKAT RAJKO DANILOVIĆ ZA KURIR: Ni Đinđiću nisu napadali porodicu kao što to sad rade Vučiću!

Koliko se sećam, nisu pretili Đinđićevoj porodici. A lično je bio žestoko napadan, od mnogo uticajnih ljudi, od struktura iz vlasti i medija. Naročito od medija...

Politika
> 15:38h

Advokat Rajko Danilović, koji je na suđenju ubicama Zorana Đinđića zastupao porodicu ubijenog premijera, kaže za Kurir, komentarišući sve učestalije napade na predsednika Aleksandra Vučića, da je nedopustivo i nemoralno uključivati porodicu predsednika u takve stvari.

- To je potpuno besmisleno i besprizorno (napadi na porodicu predsednika, prim. nov.). Šta imaju veze deca sa politikom i sa zadovljstvom ili nezadovoljstvom u politici? Deca su drugi svet, oni ne treba da budu predmet osvetništva prema Vučiću. To je nemoralna stvar - kaže Danilović.

On ističe da je i premijer Zoran Đinđić trpeo velike napade, ali se, kaže, ne seća da su mu dirali porodicu.

- Nažalost, Zoran Đinđić je stradao tragično. Koliko se sećam, nisu pretili Đinđićevoj porodici. A lično je bio žestoko napadan, od mnogo uticajnih ljudi, od struktura iz vlasti i medija. Naročito od medija. Imao je listove koji su isključivo protiv njega radili. Ovde vidim sličnost i opasnost, jer pretnja smrću nikada nije bila i nije ni sada rešenje za političke probleme i na to treba reagovati - zaključuje Danilović.

Kurir.rs/S. S.