Foto: Privatna Arhiva

iskaz davali svedoci

SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA ISPRED DISKOTEKE U FEBRUARU: Dva minuta je trajao brutalni napad!

Crna Hronika
> 13:30h

Pred Višim sudom u Smederevu u petak je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane, 2. februara, ispred diskoteke "Brodolom".

Kako saznajemo, juče su kao svedoci saslušani rođeni brat pokojnog mladića, kao i njegov maloletni drug, koji su kobne večeri bili sa Stefanom. Naime, pred sudom su tvrdili da su ga dvojica optuženih pretukli bez ikakvog povoda.

Andrija ispred suda foto: Privatna Arhiva

- Sve je počelo kada je Bojović, zbog smejanja, udario "ćušku" mom drugu, zbog čega je Stefan prišao u nameri da spreči sukob. Stefan je Nikolu čak i prijateljski potapšao po ramenu. Želeo je da se ovaj smiri, a Bojović ga je iz čista mira nekoliko puta udario pesnicom po glavi. Tada sam se umešao. Odgurnuo sam Bojovića, a onda je i mene udario - kazao je Andreja na sudu.

Potvrdio je i da je Bojović šutnuo Stefana u glavu dok je ovaj nepomično ležao. - Video sam kako optuženi Pandurević jednom udara Stefana pesnicom - rekao je neutešni Stefanov brat. Maloletni Andrijin drug je ispričao gotovo istu verziju događaja i naveo da je napad trajao minut do dva. Sud je zatim suočio svedoke i optužene, i svi su ostali pri svojim iskazima. - Jedva smo izdržali sve ovo! Gledati u oči ubice našeg stefana je preteško. Andrija je hrabro izdržao da se suoči sa ubicama svog brata - rekao je jedan član ove porodice.

stefanovi mnogobrojni prijatelji bili su i juče ispred suda foto: Privatna Arhiva

Pa da podsetimo, optuženi su na prethodnom pretresu ispričali drugačiju verziju. Bojović je tvrdio da nije udario Stefana, već da je on od nekoga zadobio udarac. I Pandurević je tvrdio da nije udario pokojnog mladića, već da je sprečavao fizički sukob maloletnog Andreje koji je napao Bojovića. Bojović i Pandurević optužnicom Višeg tužilaštva terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Stefan je preminuo 30 sati nakon batina, a obdukcijom je ustanovljeno da je "smrt posledica razarajućih, nasilnih povreda moždanih centara".

Nastavak suđenja zakazan je za 28. decembar.

Kurir.rs/B. T./Foto: Privatna Arhiva