ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA U VOJVODINI! DR BOJANIĆ: Zdravstveni sistem još uvek izdržava, ali na granici (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić, za Kurir televiziju je ocenila da situacija i cifre oko koronavirusa u Vojvodini nisu ohrabrujuće i da se epidemija preliva i u manja mesta.

"Samo u toku jučerašnjeg dana ima oko 1800 novih, aktivnih slučajeva. To je ono što je registrovano, sigurno je da je broj mnogo većih a 50 od toga sigurno zauzima grad Novi Sad, ali za njim idu Sombor, Subotica, Kikinda, Pančevo, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Pančevo... Primetno je da i male opštine imaju sve veći broj zaraženih, epidemija se preliva i u manja mesta", ispričala je dr Bojanić.

Ona je naglasila da brine zbog cifara.

"Broj registrovanih za pokrajinu Vojvodina je nešto više od 27.000. Kad na to dodamo asimptomatske slučajeve, taj broj je sigurno veći i zabrinjavajući. Zdravstveni sistem je u vrlo zabrinjavajućoj situaciji što se tiče kapaciteta, na granici, ali još uvek izdržava. Ono što međutim komplikuje situaciju je veliki broj zaraženih zdravstvenih radnika".

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs