Foto: Fk. Crvena zvezda

liga evrope

BITKA ZA PRVO MESTO U GRUPI Zvezda protiv Hofenhama za 15. evropsko proleće!

Fudbal
> 10:46h

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras Hofenhajm u utakmici 5. kola grupne faze Lige Evrope, gde im je i bod dovoljan da overe plasman u drugu fazu i 15. evropsko proleće u klupskoj istoriji.

Zvezda je u seriji od tri uzastopne pobede na evro sceni, a novom bi došli u poziciju da se bore za prvo mesto u grupi, plus da se revanširaju nemačkom timu za poraz na startu takmičenja (2:0).

"Ne znam šta da kažem, ja sam realista. Ako treba da dobiješ 3:0, mora da se rizikuje, da se mnogo otvori, svakako idemo na pobedu, iz organizovane igre. Fudbal je čudna igra, nikad ne znaš kako će da se namesti. Bitno je da budemo kompaltni, da pristup 11 momaka i onih sa klupe bude stopostotan, a onda polako, minut po minut", istakao je trener Dejan Stanković na poslednjoj konferenciji za medije.

On je dodao da je pitanje u kakvom će sastavu doći i Hofenhajm.

"Igramo protiv dominantne ekipe u našoj grupi, rezultati to govore, možda oni u Bundesligi imaju malo probelma, ali to nije merilo. Videćemo sa kakvim timom će doći, da li će kalkulisati jer je i njima Bundesliga važna", istakao je Stanković.

Zvezda će opet igrati oslabljena, bez Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Alekse Vukanovića i Milana Rodića.

Utakmica 5. kola L grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Hofenhajma igra se od 18.55 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je praktično obezbedila prolazak grupe Lige Evrope, a večeras (18.55) će protiv Hofenhajm probati da to uradi i teoretski, ali i da se „potuče“ s Nemcima za prvo mesto u grupi koje donosi lakši žreb. Kvota na keca je 2,95, iks je 3,35, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Hofenhajm.

Kurir sport/Tanjug