Foto: Carina Srbije/Ilustracija

otvorili prikolicu i uklonili pune gajbe

OVOME SE CARINICI U PREŠEVU NISU NADALI: Evo šta su našli u aleksinačkom kamionu među pomorandžama FOTO

Crna Hronika

Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, 2. decembra 2020. godine sprečili pokušaj sedmorice migranata da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima robe.

Prvi slučaj je zabeležen oko podneva, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao kamion pančevačkih oznaka koji je prevozio izolacione panele iz Grčke ka Srbiji.

foto: Carina Srbije

Pošto su carinici primetili da sajla nije dobro postavljena, to je izazvalo sumnju zbog koje je kamion upućen na detaljan pregled skenerom kada je otkriveno da se u tovaru nalaze i ljudi. Naime, na vrhu tovara, u svega 40-tak preostalih santimetara do krova kamiona, ležala su trojica migranata kojima zbog nemogućnosti da promene položaj tela i nedostatka vazduha već nije bilo dobro.

Carinici su odmah otvorili tovarni deo kamiona i u njemu, na vrhu tovara, u ležećem položaju zaista zatekli tri državljanina Avganistana.

foto: Carina Srbije

Nekoliko sati kasnije, u tovaru aleksinačkog kamiona koji je prevozio pomorandže iz Grčke ka Srbiji takođe su otkriveni ''slepi putnici''. Кako je vozač prijavio oštećenje u blizini plombe, kamion je upućen na detaljan pregled skenerom koji je detektovao specijalno kreiran prostor, tzv. bunker, među paletama sa pomorandžama. Кada su otvorili prikolicu i uklonili gajbe pune južnog voća, u bunkeru su zatekli četvoricu braće, državljane Sirije.

Podsetimo da su službenici Uprave carina do kraja novembra 2020. godine sprečili 1.087 migranata da ilegalno pređu državnu granicu.

(Kurir.rs)