Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

dobro se kotira

NEMAČKA BI MOGLA DA BUDE SLEDEĆA STANICA ZVEZDINOG ASA: Bundesligaš prati partije plemenitog fudbalera crveno-belih!

Mirko Ivanić na oku skauta Majnca

Fudbal

Mirko Ivanić zablistao je punim sjajem pod komandom Dejana Stankovića u dresu Crvene zvezde. Odigrao je odlično veliki broj utakmica, posebno one u Ligi Evrope i to nije prošlo nezapaženo.

Očigledno je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić bio u pravu, kada je pre nekoliko rečenica konstatovao:

- Kada su naši fudbaleri u evropskom izlogu, jasno je odmah i da će biti na ceni!

foto: Starsport©

Prema saznanjima Kurira vrlo lako bi moglo da se desi da Mirko Ivanić ove zime napusti Crvenu zvezdu. Izazov Bundeslige je svakako nešto o čemu vezni fudbaler u najboljim godinama razmišlja pred kraj polusezone. Majnc je ozbiljno zagrizao, već mesecima preko svojih ljudi skautirao Mirka Ivanića. Posle igranja u Superligi i prvenstvu Belorusije, Bundesliga bi bila veliki stimulans za Mirka Ivanića.

Što bi nekadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao - Mirko Ivanić je plemenit igrač. Baš zbog takvih osobina zapao je za oko Nemcima, jer Majncu baš ne ide najbolje ove sezone. Trener Jan Moric Lihte u potrazi je za pojačanjima, kojima bi tokom zimske pauze osvežio tim i pripremio ga za odlučujuće bitke na proleće.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Crvena zvezda je Mirka Ivanića platila Bate Borisovu 1.300.000 evra i izvesno je da ga sigurno ne bi pustila za mali novac. Posebno, što Ivanić igra u odličnoj formi, konstantno, sazreo je kao igrač i u najboljim godinama, a Mirko ih ima 27. Ukoliko Nemci ponude 2.000.000 evra ili nešto više sasvim je moguće da dve strane sednu za pregovarački sto i dogovore transfer.

Majnc zauzima 16. poziciju Bundeslige, odnosno, nalazi se u zoni ispadanja, sa samo jednom pobedom i dva remija, posle devet odigranih kola u šampionatu.

Kurir sport / A. Radonić