JEDINSTVENO

KAD VIDE OVAJ NATPIS POKRAJ PUTA, SVI STANU KAO UKOPANI! Reklama kod Prolom banje NE DA MIRA prolaznicima (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija

"To ima samo tu" natpis je pokraj stare kuće u blizini Prolom banje koji privlači pažnju baš svakog prolaznika.

Crvenim slovima ispisan na klupi i obeležen zastavom u obliku crvene kese zavezanom za drvce, onaj jedinstveni "reklamni" natpis natera baš svakoga da tu zastane i kod neobičnog domaćina, Aleksandra Gojkovića, se raspita šta je to "to".

- Moji preci su ga koristili, pa sad i ja i tako mi je palo na pamet da ga izložim i prodam. Pa ako se uzme neka para, super, ako ne, ne živim od toga. Nije preporučljivo da se unosi u organizam - kaže ovaj neobični čovek.

Sem u ovom kraju, prema Aleksandrovim rečima, ove pojave nema nigde, a iako gotovo svi stanu da se raspitaju o čemu je reč, malo ko hoće da kupi.

U pitanju je ubojni kamen sa crvenom glinom, kako kaže domaćin.

- Pomoću njega su moji preci i njihove komšije lečile šugu i neke druge bolesti. Čak je i meni pomoglo kod ovih ekcema iza ušiju.

Likovni umetnik Milena Vukajlović napominje da je najverovatnije u pitanju glina koja se koristi za pravljenje posuđa, te da nije retkost da se pokaže i kao lekovita.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO