Foto: Zorana Jevtić

korona

STANJE MITROPOLITA DABROBOSANSKOG STABILNO: Hrizostom u veoma rizičnoj grupi, zbog šećera i srca pomno ga prate u bolnici

Čuvar patrijaršijskog trona još na bolničkom lečenju zbog korone, iako se dobro oseća. Razlog za brigu su moguće komplikacije zbog hroničnih bolesti

Društvo

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, čuvar patrijaršijskog trona, koji je u petak, 4. decembra, primljen u bolnicu „Dr Dragiša Mišović” zbog zaraze koronavirusom, dobro se oseća, saznaje Kurir.

Međutim, iako je mitropolitovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće, on je još uvek u bolnici iz predostrožnosti zbog mogućih komplikacija od ranijih hroničnih bolesti - šećera i srčanih smetnji.

- Mitropolit Hrizostom je dobro. On nije mnogo star da bi same njegove godine predstavljale veliki problem, ima 68 godina, ali ima hronične bolesti, i to šećer i srčane smetnje, pa se zbog toga njegovo stanje pomno prati - kaže izvor Kurira iz Srpske pravoslavne crkve.

Da je mitropolit hospitalizovan, podsetimo, upravo je i objavila SPC na svom sajtu pre tri dana.

- Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom, mestobljustitelj patrijaraškog trona, primljen je 4. decembra 2020. u večernjim časovima u Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović” u Beogradu zbog pozitivnog rezultata testiranja na virus korona - navedeno je tada.

Mitropolit Hrizostom je posle smrti patrijarha Irineja, kao najstariji član Sinoda, postavljen za čuvara patrijaršijskog trona. Patrijarh Irinej preminuo je od posledica koronavirusa, a bitku sa kovidom 19 izgubili su i mitropolit Amfilohije i episkop valjevski Milutin. Vladike Joanikije i Atanasije Rakita uspešno su se oporavili od koronavirusa.

K. Blagović