Foto: Promo

SIMPTOMI SE POJAVLJUJU DOSTA KASNO: Zato OVAJ prirodni dodatak treba da koriste svi sa povišenim pritiskom!

Život

Visok krvni pritisak se sa razlogom zove “tihi ubica” jer se simptomi pojavljuju dosta kasno. Kada krv prolazi kroz arterije pod visokim pritiskom, to uzrokuje komplikacije u različitim delovima tela. Srce ima najveći rizik od oštećenja. Visok krvni pritisak može da ošteti i poremeti njegov rad.

Najčešća komplikacija hipertenzije je koronarna bolest srca ili ateroskleroza u kojoj se arterije sužavaju zbog nakupljanja plakova.

Plak, koji je obično mešavina masti, kalcijuma i holesterola, čini arterijske zidove čvršćim i manje elastičnim, a kada krv teče kroz takve arterije pod uticajem visokog pritiska to čak može dovesti do srčanog udara.

Srčani udar je jedna od najopasnijih i najčešćih posledica visokog krvnog pritiska.

Kada srce radi pod visokim pritiskom, ono je prisiljeno da pati, jer pumpa krv mnogo brže i jače nego u normalnim uslovima. Ovakav naporan rad vremenom može oslabiti srčani mišić i učiniti da prestane da radi.

Aritmije u kojima srce radi u nepravilnom ritmu mogu se značajno pogoršati u slučaju hipertenzije. Angina je stanje koje karakterišu jaki bolovi u grudima i često je posledica visokog krvnog pritiska.

Danas je hipertenzija sve češća ne samo kod starijih već i kod mladih. Stručnjaci savetuju da je ovu bolest najbolje sprečiti, a srećom to se može postići promenom načina života, odricanjem od nezdravih navika, zdravijom ishranom i dopunom odgovarajućim prirodnim dodacima.

foto: Promo

Omega-3 masne kiseline su jedan od najtraženijih prirodnih suplemenata koji deluje na smanjenje visokog krvnog pritiska. Studije su pokazale da je za postizanje značajnog smanjenja krvnog pritiska potrebno uzimati 3 do 6 grama EPA i DHA dnevno.

Omega-3 masne kiseline se dobro podnose, ali ne bi trebalo da ih koriste osobe alergične na morsku hranu, a samo pod nadzorom lekara mogu da je koriste osobe sa poremećajima krvarenja i osobe koje koriste lekove koji povećavaju rizik od krvarenja.

Takođe omega-3 masne kiseline ne treba uzimati dve nedelje pre ili posle operacije, jer mogu povećati rizik od krvarenja.

Zbog svog dejstva, omega-3 masne kiseline treba da budu sastavni deo ishrane svakoga ko ima visok krvni pritisak ili ima povećan rizik za razvoj hipertenzije.

Dr.Viton Omega -3 je visokokvalitetni dodatak ishrani koji sadrži ove dragocene masne kiseline!

Naručite ga klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana, po ceni od samo 660 rsd.

Promo tekst