Foto: EPA

FORMULA 1

ČEKA POSEBNO ODOBRENJE: Hamilton počeo sa treninzima u nadi da će voziti u trci u Abu Dabiju

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je danas ponovo počeo da trenira u nadi da će se vratiti u bolid za poslednju trku u sezoni u Abu Dabiju, iako se još oporavlja od korona virusa.

Ostali sportovi

Hamilton je na društvenim mrežama objavio video poruku, prvu otkako je tesitran pozitivno na korona virus 1. decembra. On se nalazi u izolaciji u hotelu u Bahreinu, a da bi se vratio takmičenju mora da bude negativan na testiranju na korona virus.

"Prošla nedelja je definitivno bila jedna od najtežih koje sam imao u poslednje vreme. Koncentrisao sam se na oporavak i pokušavam da se vratim u formu kako bih se vratio u bolid i učestvovao u poslednjoj trci u šampionatu u Abu Dabiju", naveo je Hamilton.

On je propustio prošlonedeljnu trku za Veliku nagradu Sakira, a u ekipi Mercedesa zamenio ga je Džordž Rasel.

"Jutros sam se osećao sjajno, prvi put sam vežbao, želeo sam svima da pošaljem pozitivnu poruku i da vas obavestim da sam dobro i zahvalim svima koji su mi slali neverovatne poruke. Zaista to cenim", dodao je jedan od najboljih vozača svih vremena.

Poslednja trka u šampionatu vozi se u nedelju, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima postoje posebni protokoli u vezi sa sprečavanjem širenja virusa, pa su sve ekipe danas doputovale iz Bahreina.

Hamilton nije naveo da li je ponovo testiran, a ako na testiranju bude negativan, njemu će biti potrebno posebno odobrenje vlasti UAE za put u Abu Dabi. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), u toku su razgovori Hamiltonovog menadžmenta i vlasti UAE po tom pitanju.

Beta