Foto: Starsport Srdjan Stevanovic

NA DANAŠNJI DAN

MOMENAT KOJI GROBARI NIKAD NEĆE PREŽALITI! Bobadilja ZALEDIO Humsku: Krenu mi suze kad se setim gola protiv Partizana! VIDEO

Na današnji dan pre ačno pet godina Partizan je doživeo jedan od najbolnijih poraza u bogatoj istoriji kluba protiv nemačkog Augsburga rezultatom 1:3 i ostao bez već viđenog plasmana u Ligu Evrope, zbog slabije gol razlike od nemačkog tima.

Fudbal

Čovek koga će navijači crno-belih zauvek pamtiti po "zlu" zove se Raul Bobadilja.

On je u 89. minutu iskoristio kontru gostiju i glavom savladao golmana crno-belih Živka Živkovića

"Ponekad mi krenu suze kada se setim te utakmice. To je jedan od najupečatljivijih trenutaka u mojoj karijeri. Napravili smo preokret jer smo igrali srcem”, prisetio se Bobadilja čuvene utakmice

Partizan je te sezone osvojio čak devet bodova u pet kola i sve što je bilo potrebno u revanšu je bilo da primi manje od tri gola i zgubi manje od dva gola razlike, ali se desilo i jedno i drugo.

Poveo je u prvom poluvremenu golom Abubakara Oumarua, ali je nemački tim preokrenuo golovima Jeong-Hoa u finišu prvog i Verhaga na početku drugog poluvremena.

foto: Printskrin

Usledila je defanziva crno-belih, crveni karton za Andriju Živkovića, ali i prečka Nikole Ninkovića, odnosno, kolosalna šansa za Darka Brašanca nekoliko minuta pre bolnog gola Bobadilje.

“Bili smo toliko pozitivni, na poluvremenu smo u svlačionici rekli, uradićemo to za Jana (igrač koji je doživeo tešku povredu u prvom delu). I dalje imam slike u glavi. Verheov centaršut, Kajubijevo dodavanje glavom, a ja sam zatvorio oči i nekako pogodio loptu koja je zakačila stativu i ušla u mrežu. Ostatak je bio čista ekstaza. Ostvarlili smo nešto što će se teško ponoviti Augzburgu", opisao je Bobadilja ključni momenat utakmice.

Kurir sport