Ilustracija, Foto: Ana Paunković

heroji borbe sa koronom

VIŠE NEGO ZASLUŽENO: Preko dve stotine niških medicinara dobilo stalan posao u Kliničkom centru

Srbija
> 17:59h

BEOGRAD, - Sindikat Sloga saopštio je danas da je više od 200 medicinskih radnika u Kliničkom centru Niš, drugom po veličini zdravstvenom centru u Srbiji, zasnovalo radni odnos na neodređeno vreme i ocenilo da je to zasluga novog rukovodstva centra ali i višemesečne borbe sindikata.

"Iako je većina direktora zdravstvenih ustanova širom Srbije postupila u skladu sa naredbom, postojao je jedan broj onih koji su pokušali da izigraju ministarstvo i zdravstvene radnike, poput doskorašnjeg rukovodstva KC Niš, koje očigledno nije imalo sluha za one koji su bili spremni da žrtvuju svoje živote kako bi spasili tuđe", naveo je sindikat.

Ilustracijafoto: Ana Paunković

Sindikat je najavio da će nastaviti sa borbom za prijem u stalni radni odnos svih angažovanih po ugovoru, posebno u Kliničkom centru Srbije, gde je tokom novembra raspisan konkurs za prijem u radni odnos 27 lekara i 1.010 sestara i tehničara.

"Cilj nam je da nakon završetka pandemije što više ovih ljudi ostane u stalnom radnom odnosu i rasporedi se tamo gde je ljudstvo neophodno za normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema. Smatramo da je ovo vanredno vreme pokazalo kolika je stvarna potreba za zdravstvenim radnicima, da je ona postojala i pre epidemije korona virusa, da je sada višestruko veća, i da se na ljudskim resursima u zdravstvu ne treba štedeti", dodao je Sindikat Sloga.

(Kurir.rs/Beta)