Foto: D.I., Privatna Arhiva

dan nakon strašnog zločina u aleksincu

JEZIVO! SAŠA UBIO MILENU I SEBE NA ISTOM MESTU GDE SE PRE 8 GODINA DESIO ISTI ZLOČIN: Milanoviće godinama prati velika nesreća!

ALEKSINAC - Dan posle zločina koji se odigrao na ulazu u Aleksinac kada je u utorak uveče Saša Prokić (51) iz Gornje Peščanice pucajuči iz pištolja ubio svoju bivšu suprugu Milenu Prokić (44), Aleksinčani su u šoku.

Crna Hronika
> 21:24h

Porodicu Milovanović inače godinama prate nesreće. Milenin deda ubio je rođenog brata, majka joj je umrla. Ona se rano udala za Sašu, izrodili dvoje dece i podigli domaćinstvo da pristojno žive i tada se dogodila tragedija.

Inače, dan posle ubistva Milene, Aleksinčani se prisećaju i prepričavaju i događaj od pre osam godina kada je na gotovo istom mestu pod Brđankom, i na gotovo identičan način, na raskrsnici ulica Prote Stevana Dimitrijevića i Šumatovačke, Miroslav R. (49) iz Žitkovca ubio svoju bivšu suprugu Suzanu (36).

foto: Dragan Ilić

Dogodilo se to skoro po istovtenom scenariju, Suzana je kao i Milena napustila porodični dom u Žitkovcu i zaposlila se u Aleksincu. Dva meseca posle razvoda, i više pokušaja da je privoli da mu se vrati, ljubomorni Miroslav je verujući da ona ima ljiubavnika, sačekao rano ujutro Suzanu dok je išla na posao i ubio sa nekoliko hitaca iz pištolja, a potom pucao sebi u glavu.

On je ostao na mestu mrtav a ona je posle nekoliko sati preminula u bolnici. Na mestu tragedije Prokića, ostali su krvavi tragovi. Na društvenim mrežama pojavile su se poruke Mileninih prijateljica. U jednoj od poruka prijateljica je napisala da je Saša nedavno širio priču da je ona preminula u snu, a da je onda ubio.

foto: Kurir.rs/D.I.

Najtužnije je u kući Milovanovića u obližnjem selu Kraljevu gde živi star i nemoćan utac ubijene Milene.

- Živeli su dobro,slagali su se, nisu se svadjali sve dok Saši mašina nije odsekla prste u fabrici. Posle je bio više u kući i nije mogao da radi pa je sav teret spremanja za porodicu pao na Milenu. Poremeno se žalila da se svađaju.

foto: D.I.

Istini za volju, nije se žalila da je tuče, ali je voleo da popije pa je psihički maltretirao. Kulminacija je bila kada je Milena odlučila da ga napusti i pređe u Aleksinac. Molio je i pretio. Ona je uprkos tome obilazila ćerku u selu i stalno preživljavala traume od Saše. Prvo je prešla kod mene, a kad je našla posao, bilo joj je daleko da putuje iz sela pa je iznajmila stan u Aleksincu.

Šta god da je bilo među njima ubistvo nije bilo rešenje, s teškom mukom kroz suze priča Marinin otac Vinko Milovanović.

Kurir.rs/D.I.

Foto Kurir/D.I.