Foto: Filip Plavčić

iz rodnog grada

ZA MOSTARSKI HDZ SERGEJ TRIFUNOVIĆ NEPOŽELJAN: Zatražiće da glumac bude proglašen personom non grata zbog uvrede na mrežama!

Gradski odbor HDZ BiH u Mostaru zatražio je danas da glumac Sergej Trufunović, inače rođen u tom gradu, bude proglašen personom non grata, zbog vređanja kandidatkinje te stranke na predstojećim lokalnim izborima.

Bosna i Hercegovina
> 16:59h

Trifunović je, kako navode, 17. decembra na društvenim mrežama objavio fotografiju kandidatkinje HDZ BiH uz neprikladnu poruku na mestu izbornog slogana.

Montaža je, kažu, izazvala brojne negativne komentare, a nakon nekog vremena on je objavu uklonio.

Iz mostarskog HDZ su "najoštrije osudili šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktiviste Sergeja Trifunovića".

"Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan 'deklarisani' borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom", navodi se u saopštenju HDZ.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će, povodom ovog istupa, kako je navedeno, preduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u "cilju zaštite svoje kandidatkinje".

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Filip Plavčić