Foto: Mega Soccerbet

rođendan

MALI VELIKI KLUB! Mega proslavlja 23 godine postojanja

Košarka

Košarkaški klub Mega osnovan je na današnji dan pre 22 godine.Mega je osnovana 23. decembra 1998. godine pod imenom Avala Ada i od tada je imala 12 igrača na draftu NBA lige, od kojih su petorica otišli direktno u NBA ligu, a najpoznatiji je Nikola Jokić, član Denvera.

Počevši od beton lige, klub je postepeno napredovao u rangovima takmičenja stigavši 2005. godine do Prve lige, da bi osam godina kasnije, na kraju sezone 2012/2013 Mega obezbedila plasman u ABA ligu pod vodjstvom trenera Dejana Milojevića.

Posle plasmana u dva finala Kupa 2014. i 2015. godine, Mega je ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem Kupa Radivoja Koraća 2016. godine i plasirala se u finale plej-ofa ABA lige. Naredne sezone je Mega bila učesnik premijerne sezone FIBA Lige šampiona, a ovosezonsko izdanje ABA lige u kome izabranici trenera Vladimira Jovanovića trenutno dele prvo mesto je osmo uzastopno u kome učestvuje klub.

Za Megu su nastupali i brojni bivši i sadašnji reprezentativci Srbije poput Vasilija Micića, Stevana Jelovca, Novice Veličkovića, Marka Kešelja.

Kako se navodi na sajtu Mega Sokerbeta, klub neće odstupati od prepoznatljivog sistema rada, pa će i dalje kao ubedljivo najmladji tim pružati priliku perspektivnim igračima da stiču potrebno iskustvo koje će ih voditi do dresa reprezentacije i NBA klubova.

Kurir sport/Beta