uz poštovanje preventivnih mera

PANDEMIJA NIJE SPREČILA DEDA MRAZA: Održana tradicionalna novogodišnja predstava za najmlađe Lozničane (FOTO)

Srbija

Članovi pozorišta Kulturno-umetničkog društva "Karadžić" uprkos pandemiji i otežanim uslovima rada nisu prekinuli tradiciju i za najmlađe Lozničane pripremili su novogodišnju predstavu.

"Novogodišnja ljubavna bajka" koju je prema tekstu Miloša Miloševića Šike adaptirao i režirao Borislav Matović izvedena je juče, a biće i danas i sutra od 15 i 17 časova u sali Vukovog doma kulture uz poštovanje svih preventivnih mera.

Prema rečima Zorana Grujića, sekretara KUD "Karadžić", pozorište poslednjih 25 godina igra novogodišnju predstavu i nisu dozvolili da ih pandemija spreči da to učine i ove godine. U predstavi igraju glumci večernje scene pozorišta, a u njoj se pojavljuju dva kralja, princ i princeza. Tu je i Deda Mraz koji će deci podeliti poklone, ali neće biti fotografisanja sa njim.

Sala Vukovog doma kulture ima 320 mesta, ali zbog preventivnih mera predstavama može prisustvovati najviše 80 gledalaca uz poštovanje fizičke distance, a deca će sedeti sa svojim roditeljima.

Inače, ove godine KUD "Karadžić", jedno od najstarijih kulturno-umetničkih društava u Srbiji, trebalo je nizom programa da obeleži veliki jubilej - 170 godina postojanja, ali je pandemija znatno omela njihove planove.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: Pozorište "Karadžić)