Foto: Kurir/T.Ilić

Turistička organizacija grada Loznice

NOVOGODIŠNJI BAZAR U LOZNICI: Na štandovima u ponudi suveniri, rukotvorine, med i zimnica FOTO

Srbija

Na šetalištu u Loznici u toku je "Novogodišnji bazar" koji je po peti put organizovala Turistička organizacija grada Loznice (TOGL).

Štandovi se nalaze ispred Vukovog doma kulture i na ulazu u park u Banji Koviljači, a bazar traje do 6. januara.

foto: Kurir/T.Ilić

Šta se nudi na ovogodišnjem bazaru posetioci mogu videti svakoga dana od 10 do 18 časova. Osim novogodišnjih ukrasa mogu naći i razne suvenire, rukotvorine, med, domaće vino, ili zimnicu.

foto: Kurir/T.Ilić

TOGL je nije odustala od tradicije da na početku nove godine organizuje humanitarnu manifestaciju "Priđi srcem", pa je to učinila i juče, ovoga puta u skladu sa epidemiološkom situacijom. Po jedanaesti put zaredom Lozničani su na šetalištu bili prvoga januara, manifestacija je bila nešto drugačija nego prethodnih deset, ali je zadržala humanitarni karakter.

foto: Kurir/T.Ilić

Kupovinom suvenira ‘’Priđi srcem’’, crveni nosići, magnetići i mala srca za sto dinara, loptice za antisres 200, i novogodišnje kugle u obliku srca po 250 dinara, građani su davali prilog, a sav prihod biće prosleđen onima kojima je to najpotrebnije.

Loznica je okupana suncem i drugog januarskog dana, 10 iznad nule u 12 sati, pa je grad pun šetača, dece, majki sa bebama, a pune su i bašte nekih kafića.

Ako se po jutru dan poznaje mogla bi 2021. da bude bolja od minule, čemu se svi nadaju.

(Kurir.rs/T.Ilić)