Foto: Twitter

uspeo da pobegne

AKCIJA SPECIJALACA NA SICILIJI: Policija pronašla sklonište Tunišanina koji je UPUCAO SRBINA (VIDEO)

Crna Hronika

Policija na Siciliji uhapsila je čoveka koji je navodno pobegao odbeglom Tunišaninu kojeg čitava Evropa traži zbog pokušaja ubistva Srbina.

Ajmen Abidi se sumnjiči da je 9. aprila prošle godine u Lajpcigu teško ranio državljanina Srbije, a na Siciliji je juče uhapšen muškarac koji ga je krio od policije.

Srbin je ranjen u centru Lajpciga kad je iz još neutvrđenih razloga Ajbidi pucao u njega i pogodio ga u vrat. Nakon toga se dugo skrivao od policije. Uhvaćen je u julu u Firenci, ali je uspeo da pobegne policiji u trenutku dok su ga prevozili u sud.

Sada se navodno nalazi u Tunisu, a policija na Siciliji uhapsila je čoveka koji mu je, kako se veruje, pomogao da se sakrije sve dok nije uspeo da prebegne u domovinu.

Policija je privela Ejeda Nurija iz Tunisa koji inače već nekoliko godina živi na Siciliji. Veruje se da je Abidiju pružio utočište u septembru nakon što je ovaj pobegao pravosudnim organima. Nuri (50) se tereti za pomaganje i podržavanje terorizma.

Italijanski mediji navode da je Abidi nakon pokušaja ubistva Srbina u Nemačkoj pobegao u Firencu gde se skrivao sve dok nije otkriven 23. jula. Tada je uhapšen, ali je uspeo u septembru da pobegne dok su ga vozili u sud. Nakon toga je, kako se veruje, utočište pronašao na Siciliji, a u skrivanju mu je pomogao Nuri. Tamo se krio u jednoj kući sve do kraja oktobra kad je nekako uspeo da prebegne u Tunis.

Po dolasku u Tunis, njega je na obali sačekao Nurijev prijatelj, koji je, prema navodima iz istrage, bio presrećan što je pomogao Ajmenu da pobegne.

Iz straha da će biti uhapšen, Nuri je i sam planirao bekstvo iz Italije, ali je uhvaćen i sprečen u pokušaju da napusti zemlju.

(Kurir.rs/Telegraf)