Foto: Screenshot YT

opasno

OVO JE MONSTRUM KOJI ODGOVORAN ZA MASAKR U ČIKAGU: Najtingdejl imao istoriju psihijatrijskih bolesti (VIDEO)

Amerikanac Džejsom Najtingel sinoć je u periodu od nekoliko sati ubio tri osobe i ranio četiri osobe na području Čikaga. Policija ga je na kraju upucala na parkingu severno od grada.

Planeta

Iako su neki mediji izvestili da iza napada stoji terorizam, ta je pretpostavka u međuvremenu odbačena. U međuvremenu se saznalo da je Jon bio ozbiljno mentalno bolestan, što je potvrdio i njegov bliski rođak. Na njegovom Fejsbuk profilu objavljeno je nekoliko video zapisa u kojima iznosi razne teorije o Satani koji ga već dugo opseda.

Napadač je tokom napada u subotu popodne prvi put pucao u glavu 30-godišnjeg studenta sa Univerziteta u Čikagu koji je sedeo u svom automobilu u garaži u četvrti Hajd Park, rekao je supervizor Dejvid Bravn.

Policija još nije objavila imena žrtava. Džejson Nightengale (32) tada je "nasumično" ušao u stambenu zgradu gde je pucao u 46-godišnjeg radnika obezbeđenja koji je sedeo za stolom i 77-godišnjakinju koja je podizala poštu. Radnik obezbeđenja je umro u bolnici, a starica je živa, ali je u kritičnom stanju.

Najtingdejl je zatim otišao u drugu obližnju zgradu i ukrao automobil čoveku kojeg je poznavao. Odvezao se do prodavnice i počeo da puca. Ubio je dvadesetogodišnjaka i ranio 81-godišnjakinju, koja je takođe sada u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice pucao je u petnaestogodišnju devojčicu koja se automobilom vozila sa majkom. I ona je sada u kritičnom stanju. Zatim se vratio u prodavnicu i pucao na policajce koji su istraživali raniju pucnjavu. Niko od njih nije povređen.

Najtingdejl je zatim prešao 16 milja do Evanstona, koji se graniči sa Čikagom. Ušao je u apoteku, rekao da je reč o pljački i ispalio hice koji nikoga nisu pogodili. Kasnije je otišao u restoran nasuprot apoteke i pucao ženi u vrat. Ona je takođe sada u kritičnom stanju, piše AP. Kada je napadač napustio restoran, policija ga je dočekala na parkingu i došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen.

Kurir.rs/Slobodna Bosna