Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

sud prihvatio jemstvo podoficira vojske Crne gore

ŠVERC KOKAINA NA ŠKOLSKOM BRODU: Platio 400.000 evra da se brani sa slobode!

Crna Hronika

Podoficir vojske Crne Gore Duško Radenović, optužen za šverc kokaina na školskom brodu "Jadran", ponudio je jemstvo od 414.608 evra, koje je Viši sud u Podgorici prihvatio, kako bi se branio sa slobode, piše podgorički Dan.

Podsetimo, Radenović se sumnjiči da je deo kriminalne grupe koja je pokušala da školskim brodom iz Tivta u Istanbul prebaci 56 kilograma kokaina. Savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović navela je da su, pored prihvaćenog jemstva, koje podrazumeva stavljanje hipoteke na nekretninu, Radenoviću određene i mere obezbeđenja obaveznog, povremenog javljanja državnom organu, zabrana napuštanja boravišta osim na poziv policije i tužilaštva i oduzimanje putnih isprava.

Radenović je uhapšen 19. aprila 2019. godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog umešanosti u šverc kokaina brodom "Jadran", koji je organizovala grupa koju predvode Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić. Optužnica je podignuta protiv petočlane grupe, a okrivljeni Vladimir Račić, Duško Radenović i Vladimir Stupar terete se za stvaranje kriminalne organizacije, trgovinu narkoticima i posedovanje oružja. Viši sud prihvatio je i jemstvo od 44.800 evra koje je ponudio optuženi Radomir Osmajić kako bi se branio sa slobode.

Kurir.rs/J. I./ Foto printscreen Vijesti