STRUČNJACI SAGLASNI OKO SINOVAKA: Kineska vakcina je dobra, Google doktori i teorije zavere su u modi (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

Klinička ispitivanja u Brazilu pokazala su da je efikasnost kineske vakcine protiv korona virusa Sinovak tek nešto više od 50 procenata, dok je Turska dala dozvolu za ovu vakcinu i izjasnila se da je njena delotvornost oko 97 odsto.

S obzirom na to da dozvola za uvoz i upotrebu kineske vakcine još uvek ne postiji u našoj zemlji, pitali smo stručnjake da li treba imati zadršku prema njenoj učinkovitosti.

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže da je evidentno da živimo u vremenu gde su portali, Google doktori i teorije zavere u modi. "Preporučio bih građanima Republike Srbije da svaku vakcinu koju odobri naša Agencija za lekove i medicinska sredstva mogu slobodno primiti", rekao je Đerlek za Kurir televiziju.

I lekari koji su svakodnevno na prvoj liniji fronta kažu da nemaju informaciju o štetnosti kineske vakcine.

"Na sastanku direktora domova zdravlja, mi smo na listu stavili i tu vakcinu kao dobru vakcinu. To što ste čuli, ne smatrajte da je istina", rekao je direktor Doma zdravlja Palilula dr Aleksandar Stojanović.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs