Foto: Promo

NISI SAMA: Kompanija Meridian ovim videom poslala NAJVAŽNIJU PORUKU! (VIDEO)

Jasna poruka uticajne domaće kompanije

Društvo

Posledice pandemije korona virusa, nažalost, nisu isključivo vezane za oboljenja respiratornih organa.

Ograničenja kretanja, policijski čas, rad od kuće – samo su neki od načina na koji se stil života čitave planete promenio u 2020, usred najvećeg izazova za javno zdravlje u proteklih 75 godina.

Sve je to imalo, znatno šire, veoma negativne društvene posledice.

foto: Promo

U mesecima za nama svedočimo i porastu slučajeva nasilja usmerenog prema ženama, i to veoma često pred našim očima – u našem kvartu, ulici ili spratu.

Reč je o problemu kome se mora pristupati sistemski, a ne samo prigodnim govorima tokom obeležavanja međunarodnih dana.

Ovo je povod za kompaniju Meridian da, i u danima kada nema formalnog obeležavanja borbe protiv ove sociopatogene pojave, sopstvenim primerom i modelom poslovanja podigne svest o važnosti rodne ravnopravnosti, ekonomskog osnaživanju žena na tržištu rada i nultoj toleranciji na bilo koji vid nasilja i diskriminacije.

Nasuprot republičkog proseka od 44%, menadžment ove domaće kompanije u nešto više od 65% slučajeva čine žene, koje se nalaze na nekim od najodgovornijih pozicija.

Zaštitna lica i prijatelji kompanije Meridian snimili su spot kako bi podigli nivo sveti o problemu koji se tiče svih nas:

Pomoć žrtvama nasilja

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10 do 20 časova. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

(Promo - tekst / Foto: Promo)