Foto: Čitalac Kurira / Nebojša Joveljić

Posmatrača je bilo duplo više nego plivača

ČITAOCI KURIRA JAVLJAJU, SRBI NA NOVOM ZELANDU PLIVALI ZA ČASNI KRST: Pobedio mali Nemanja (12), bio je najbrži

Društvo

OKLEND - Srbi u Oklendu na Novom Zelandu danas su, verovatno prvi na svetu, plivali za Časni krst, na plaži u 18 sati po lokalnom vremenu.

Vreme je bilo oblačno s kišom a otac Sava Antić je posle molitve blagoslovio vodu i pozvao 20 najboljih plivača da se potakmiče ko će prvi doplivati do Časnog krsta, napisao nam je čitalac Kurira Nebojša Joveljić koji nam je mejlom poslao i fotografije plivanja za Časni krst.

FOTO: Čitalac Kurira / Nebojša Joveljić
FOTO: Čitalac Kurira / Nebojša Joveljić
FOTO: Čitalac Kurira / Nebojša Joveljić
FOTO: Čitalac Kurira / Nebojša Joveljić

Pošto je bila oseka, prošlogodišnji pobednik Vasko Petrović morao je odneti krst na više od100 metara udaljenosti od obale. Nakon kratkog plivanja ovogodišnji pobednik je 12-godišnji Nemanja Marković koji se inače bavi plivanjem i već se nalazi među 4 najbolja plivača na Novom Zelandu u svojoj starosnoj grupi. On je inače sa svojim roditeljima Biljanom i Nenadom došao na Novi Zeland prije 3 i po godine iz Beograda.

foto: Čitalac Kurira / Nebojša Joveljić

Posmatrača je bilo duplo više nego plivača, tako da je Srpska zajednica na Novom Zelandu, obzirom na vremenske uslove, veoma zadovoljna odzivom pravoslavnih vernika da učestvuju na proslavi Bogojavljenja.

(Kurir.rs/Čitalac Kurira)