Foto: Printscreen Instagram

poziv da poseti srbiju

VUČIĆ ČESTITAO NOVOM AMERIČKOM PREDSEDNIKU: Nema ništa časnije od služenja domovini, uveren sam da ćemo u Vama imati partnera

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu povodom njegovog današnjeg stupanja na dužnost, poželevši mu dobro zdravlje i mnogo uspeha na dobrobit SAD i svih američkih građana, saopšteno je u Beogradu.

Vučić je naveo da veruje da će Bajden dužnost predsednika obavljati "sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje Vašu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo".

"Nema ništa časnije od služenja domovini, ne posustajući pred velikim izazovima, kakve nose neizvesna vremena sa kojima je svet sada nevoljno suočen", napisao je Vučić.

foto: Profimedia/USA TODAY Network/ddp USA

Vučić je podsetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD i da su do sada obeležavani "važni jubileje iz zajedničke istorije, sećajući se svetlih primera našeg savezništva na strani istine i pravde".

Ti primeru su, nastavio je Vučić, "bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja".

"Uveren sam da ćemo, uz medusobno poštovanje i zajedničke vrednosti, u Vama imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje", poručio je Vučić.

Na kraju čestitke Vučić je pozvao Bajdena da poseti Srbiju i izrazio nadu da mu je prethodni boravak 2016. godine u Beogradu "ostao u lepom sećanju", kao i nadu da je "želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana".

(Kurir.rs/Tanjug)