Foto: T. Ilić

opšta bolnica u loznici

LOZNICA: Za 3 dana vakcinisano više od 700 građana, od posledica korona virusa preminuo jedan pacijent

Srbija

LOZNICA – Jedna osoba preminula je tokom jučerašnjeg dana na kovid odeljenju u Opštoj bolnici Loznica što je od početka pandemije ukupno 96 smrtni slučaj od posledica zaražavanja korona virusom.

Trenutno su na bolničkom lečenju 83 kovid pacijenta, dva više nego dan pre, a na mehaničkoj, neinvazivnoj ventilaciji su četiri, dve manje nego u sredu.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledan je 121 pacijent sa akutnim respiratornim tegobama. Od tog broja njih 29 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Na 83 urađene radiografije pluća dijagnostikovano je 17 novih pneumonija, a 10 pacijenta upućeno je infektologu na dodatni pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 52 pacijenta.

Za vakcinaciju, započetu u utorak stariji Lozničani pokazuju interesovanje i danas su došli u Preventivni centar Doma zdravlja, jedan od pet vakcinalnih punktova koliko ih je otvoreno trenutno na području Grada Loznice.

Tokom jučerašnjeg dana, kako je saopšteno iz Doma zdravlja, vakcinisana je 271 osoba pa je za tri dana više od 750 onih koji su dobili cepivo protiv kovida-19.

- Ništa nije boleleo, prošlo je sat vremena kako sam dobio kinesku vakcinu i jedva se poznaje mesto uboda. U Domu zdravlja su svi veoma ljubazni, sve se odvija uhodano i danas je došlo, kažu ovde, mnogo ljudi. Vakcina je spasila čovečanstvo od mnogih bolesti i verujem da će i od ove korone. Važno je da se, osim nas starijih, što pre i što više zaštite mlađi, radno sposobni ljudi i omladina i da se svi vratimo životu bez nošenja ovih maski – kaže jedan vakcinisani, osamdesetdvogodišnji Lozničanin.

Na području Mačvanskog okruga korona ponovo leluja pa su juče potvrđena 82 pozitivna uzorka na kovid-19, četiri više nego u sredu, dok je broj obolelih povećan za 44 i sada ih je 1.491 ukupno. Šabac ima 43 novopozitivna, Bogatić 11, a svi ostali manje od deset. Vladimirci ih imaju devet, Ljubovija osam, Loznica sedam, Koceljeva dva, a Krupanj i Mali Zvornik po jednog.

U Šapcu se sa koronom bori 816 osoba, u Loznici je 225 obolelih, Bogatiću 180, Koceljevi 96, Vladimircima 69, Ljuboviji 52, Krupnju 30 i 23 u malozvorničkoj opštini.

(Kurir.rs/ T.Ilić)