Foto: Profimedia

ukusno i lako za pripremu

ZAGREJTE SE U OVO ZIMSKO VREME: Potaž od bundeve, skoro kao BAKIN! (RECEPT)

Žena

Potaži su odličan izbor, bilo da su predjelo ili obrok. Naravno, naše bake su najlepše potaže pravile, ali uz ovaj recept možete probati da se vratite u detinjstvo i oživite neke uspomene. Potaž je dobar zimi jer će vas ugrejati. U svakom slučaju, ukusan i lagan obrok. Danas vam donosimo recept sa bundevom. Malo neobično, ali ukusno. I što je najlepše, jednostavno se sprema.

foto: Profimedia

Sastojci:

- 300 gr bundeve

- 1 veća šargarepa (ili dve manje)

- 2 crna luka

- 2 čena belog luka

- prazi luk (po ukusu)

- kocka za supu (kokošija)

- maslac (puter)

- so, biber, peršun

- pavlaka (opciono)

foto: Profimedia

Priprema:

Iseckati bundevu i ostalo povrće na kockice. Staviti u litar vode i kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata. Ubaciti kocku supe i kuvati po uputstvu. skinuti sa ringle i izmiksati štapnim mikserom ili blenderom, u zavisnosti šta koristite. Lepo izmiksati, vratiti u šerpu, dodati pola pola kašičice maslaca i promešati i ostaviti dva, tri minuta na ringli. Dodati biber, peršun i posoliti ukoliko ima potrebe za tim. Po ukusu, možete dodati i kašiku pavlake prilikom serviranja.

BONUS VIDEO:

(Kurir.rs/A.M.)