Foto: Printscreen YouTube

OBJASNIO

TAJSON ISPREPADAO LEGENDARNOG FUDBALERA Ovaj umalo zažalio što ga je uopšte upitao koliko je brz (VIDEO)

Legendarni engleski fudbaler Džimi Grivs posle igračke sjajne karijere bio je uspešan sportski novinar i komentator, tako je 80-tih godina intervjuisao i mladog Majka Tajsona...

Ostali sportovi

Čelični Majk je tada imao 21 godinu i bio je svetska senzacija, a Grivsa je interesovalo koja je to tehnika kojom rivale obara munjevito. Ubrzo je shvatio da možda nije trebalo to da pita.

- Udaram naglo, moja ramena i noge donose precizne i jake udarce u isto vreme. Kad te pogodim, bum, bum, eskiviram i nalazim se na strani na kojoj ne možeš da me udariš - pričao je Majk, ali tako da je pesnicama naznačavao udarce u pravcu Džimijevog lica.

Grivs, koji je sa Engleskom 1966. bio šampion sveta, je u jednom trenutku bio prilično zbunjen pa i šokiran onim što je video:

- Da, shvatio sam...

- Moj moto je ubij ili budi ubijen! - objasnio je Majk svoju filozofiju.

Sve se ovo desilo u vreme kada je bokser imao skor od 34 pobede bez poraza, a većinu trijumfa ostvario je nokautom u prvoj rundi.

Grivs je tokom intervjua pitao Tajsona ko mu je omiljeni bokser.

- Možda nije najbolji, ali moj omiljeni je Džo Luis. Zato što je imao sve, mogao bih da ga opišem kao majstora ovog sporta. Odbijao je da izgubi - otkrio je najmlađi šampion teške kategorije u istoriji.

Kurir sport