IMA IH PETORO

OTAC MALOLETNE DECE SADIO MARIHUANU DA BI SE LEČIO: Dobio 3 godine ZATVORA, sad brine kako će mu deca PREŽIVETI (KURIR TELEVIZIJA)

Crna Hronika

Miloš Matejić (38) iz Smedereva, otac petoro maloletne dece, pre tri godine zasadio je 11 biljaka kanabisa za potrebe lečenja.

Zbog ovog čina bio je uhapšen, a posle dve godina suđenja, osuđen je na tri godine zatvora.

Prema njegovim rečima želeo je samo da deci obezbedi lepu budućnost, a ono što ga sada najviše brine jeste kako će njegova supruga, koja je, takođe bolesna, zarađivati za hleb dok on leži u zatvoru.

Miloš punih 13 godina boluje od raka jetre, a od tada traga za lekom, koji će ga održati u životu.

Posle 10 godina borbe čuo je za lekovito dejstvo ulja kanabisa i to prvi put kod komšinice koju je ova biljka izlečila.

Išao je na kontrole i rezultati su bili odlični. Zato je odlučio da posadi 11 biljaka marihuane.

-Ja sam bio na poslu, kada je njih 30-oro njih došlo da me hapsi. Sve sam priznao i da sam gajio u sopstvene svrhe - kaže Miloš.

Prema njegovim rečima bilo je puno propusta tokom suđenja.

-Količina je velika iz mog neznanja, prvi put sam se usudio da posadim tako nešto, uopšte nisam znao da li će da nikne, koliko će da nikne i šta će biti sa tim - priča Miloš.

Tokom puna dva meseca koliko je proveo u pritvoru, Miloš je doživeo dva srčana udara, a u kući mu je za to vreme isključena struja. On i njegova porodica sada žive kao podstanari, a u Smederevu je okarakterisan kao kriminalac, te mu je bilo gotovo nemoguće da nađe posao.

-Mojoj supruzi je najviše pretio inspektor koji je bio moj školski drug. On je pretio mojoj ženi da će joj oduzeti decu - kaže Miloš.

On je nedavno dobio rešenje da mora na trogodišnje izdržavanje zatvorske kazne, a zbog situacije u kući, bolesne žene i maloletne dece koja nemaju od čega da se prehrane, služenje kazne je odloženo.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU