Foto: Printskrin/Instagram

vunderkind

IVAN ILIĆ POSTAJE NAJSKUPLJI SRPSKI TINEJDŽER: Verona bi da otkupi talentovanog fudbalera od Sitija za 12.000.000 evra!

U Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke, jer bi u slučaju potvrde transfera dodatno zaradili 600.000 evra na svom nekadašnjem omladincu

Fudbal

Mladi srpski fudbaleri imaju najveću vrednost u Evropi. Potvrda su milionski transferi Strahinje Pavlovića, Filipa Stevanovića, Filipa Stuparevića, Dušana Vlahovića, Alekse Terzića… Ranije Luke Jovića, Sergeja Milinkovića Savića, Nemanje Radonjića… Svi oni su kao tinejdžeri otišli iz Srbije. Prema saznanjima Kurira, najvredniji srpski tinejdžer, ako ne ove zime, onda sigurno na leto trebalo bi da postane Ivan Ilić, momak o kojem se mesecima unazad pišu hvalospevi u Italiji.

Ivan Ilić igra sezonu iz snova u dresu Verone u Seriji A. Momak od 19 godina koji je početkom sezone stigao u ”grad Romea i Julije” na pozajmicu iz Mančester sitija pruža vrhunske partije u kontinuitetu. Sakupio je 14 mečeva u Seriji A i postigao dva gola. Njegove partije bile su toliko dobre da su naterale čelnike Verone i Sitija da sednu za sto i naprave dogovor za budućnost. Kako Kurir saznaje, Verona će otkupiti ugovor Ivana Ilića od Sitija za 12.000.000 evra, čime će nekadašnji izdanak omladinske škole Crvene zvezde postati najskuplji srpski tinejdžer u istoriji. Međutim, Mančester siti stavio je klauzulu u novi ugovor, tzv. “kontrakupovinu” pod kojom ima prvenstvo otkupa Ivana Ilića i to za 24.000.000 evra.

Valja podsetiti da je Crvena zvezda u leto 2017. godine prodala Ivana Ilića i njegovog brata Luku za 5.500.000 evra Mančester sitiju. Sa te strane, na Marakani se nadaju pozitivnom epilogu novog ugovora između Verone i Mančester sitija za Ivana Ilića, pošto će prema pravilima FIFA iz Fonda solidarnosti dobiti pet odsto u vrednosti transfera, odnosno 600.000 evra.

Najskuplji srpski fudbalski tinejdžeri

Strahinja Pavlović

Matični klub: Partizan

Klub u koji je prodat: Monako

Vrednost transfera: 10.000.000 evra

Godine igrača u vreme prodaje: 19

Pozicija: štoper

Filip Stevanović

Matični klub: Partizan

Klub u koji je prodat: Mančester siti

Vrednost transfera: 8.500.000 evra

Godine igrača u vreme prodaje: 18

Pozicija: levo krilo

Filip Stuparević

Matični klub: Voždovac

Klub u koji je prodat: Votford

Vrednost transfera: 2.250.000 evra

Godine igrača u vreme prodaje: 19

Pozicija: napadač

Dušan Vlahović

Matični klub: Partizan

Klub u koji je prodat: Fjorentina

Vrednost transfera: 1.950.000 evra

Godine igrača u vreme prodaje: 18

Pozicija: napadač

Aleksa Terzić

Matični klub: Crvena zvezda

Klub u koji je prodat: Fjorentina

Vrednost transfera: 1.700.000 evra

Godine igrača u vreme prodaje: 19

Pozicija: levi bek

+ podaci uzeti sa portala www.transfermarkt.de

Kurir sport / A. Radonić